Lid worden

Iedereen kan lid worden!

Iedereen, ongeacht leeftijd, opleiding, maatschappelijke status, geloof of persoonlijkheid kan bij de Lets-kring komen. Iedereen die het een tof systeem vindt en gemotiveerd is om er ook werkelijk iets mee te doen, is welkom.

Woon je in de regio Zuid West-Vlaanderen, dan ben je bij Letsleie aan het goede adres. We hebben al leden te Wevelgem, Zwevegem, Kortrijk, Aalbeke, Rollegem, Deerlijk, Waregem, Lendelede, Kuurne, Marke, Roeselare... Woon je verder, dan sluit je wellicht best aan bij een andere groep, zie hiervoor www.letsvlaanderen.be

Contact opnemen

Wie lid wil worden, neemt eerst contact op. Gebruik het formulier of telefoneer. Er zal een afspraak gemaakt worden voor een gesprek waarin je uitleg krijgt en al je vragen kan stellen.

Je krijgt een ledenovereenkomstDownload overeenkomst. Die geldt ook als ons huishoudelijk reglement.

Er wordt eenmalig een waarborg gevraagd van 15 euro (die je terugkrijgt, als je besluit te stoppen met Letsen, terwijl je saldo niet negatief is). Per jaar betaal je ook lidgeld. Dit lidgeld bedraagt 6 euro. Dit lidgeld dient ondermeer om webruimte, promotiemateriaal, folders, ... te betalen en vormt met de waarborg ook een drempel(tje) zodat niet iedereen zomaar eens lid zou worden 'om eens te kijken'. We vragen ook een jaarlijkse bijdrage van anderhalf uur in Vlasbloemen, onze lets-eenheid. Die kun je terugverdienen door iets wat je leuk vindt voor iemand anders of voor de groep te doen.

We werken per kalenderjaar. Als je later op het jaar lid wordt, is je bijdrage navenant kleiner: 0.50 euro per volledige maand nog te gaan.

Inschrijving voltooien

Kan je je terugvinden in de Lets-filosofie, ondertekende je de ledenovereenkomstDownload de overeenkomst, en heb je je overschrijving gedaan, dan krijg je van ons een gebruikersnaam en een wachtwoord en heb je dus toegang tot het ledengedeelte van onze site. Op de site zie je een overzicht van alle leden met hun persoonsgegevens, de dingen die ze aanbieden en vragen en heb je toegang tot een handig systeem om al je vlasbloemen zelf te beheren en te verdelen... Indien je geen internetaansluiting hebt, zoeken we een peter/meter in je buurt die dat voor jou doet.

Aan de slag

Nu is het enkel nog aan jou om contact op te nemen met Letsers wiens vraag/aanbod jou interesseert.

Wacht niet tot anderen zelf contact opnemen met jou. De ervaring leert dat de nieuwkomers met de meeste zin voor initiatief ook snel de meest actieve nieuwe Letsers worden.

Laat je evenmin afschrikken door een teleurstellende eerste Letsuitwisseling. Met sommige Letsers zal het onmiddellijk klikken, met anderen niet.

Aarzel niet om eerst vlasbloemen uit te geven en er dan pas te verdienen. Belangrijk is dat je begint te Letsen en wat Letsers leert kennen. Zij zullen je wel vertellen wie welke dienst vraagt of aanbiedt. En zodra je wat mensen kent, is de bal aan het rollen. De beste manier om in contact te komen met andere Letsers, is simpelweg door te Letsen of deel te nemen aan één of andere Lets-activiteit. Voor Lets-activiteiten kan ieder ingelogd lid terecht op de kalender.